fredag den 26. maj 2017

Starten på Flotille sejlads til Lofoten 13.-15. maj 2017


Starten på Flotille sejlads til Lofoten

Den 13.5.2017 går vi det lille stykke over til Hals havn, hvor vi bliver modtaget af Anne og Per fra flotillen. Det er dejligt, endelig at mødes med nogle af dem vi skal være sammen med på flotillen til Lofoten. Vi hjælpes ad med indkøb og madlavning til startmiddagen om aftenen. Vi er 4 både ud af 10, som starter herfra. En enkelt kommer senere pga sygdom i familien, en er ikke helt færdig med at tage afsked. Nogle af bådene er allerede sejlet til Norge, så dem møder vi efterhånden. Det var meningen, at vi skulle være 10 både på turen, en har meldt fra, så det bliver vist til 9 både.

Vi har en hyggelig aften sammen. Besætningen fra Ulven er der, og Elin, som skal være gast på Sara Sand er der også. Det er lige langt, om vi sejler nord om Skagen, eller går igennem Limfjorden, så det lader vi vejret afgøre. Det ender med, at det bliver en tur igennem Limfjorden. Der er ikke meget vind, den smule der er kommer på en lænser, så indimellem har vi foggen hejst, men det bliver mest til motorsejlads. Nogle sæler ligger og slapper af, det er et dejligt syn. Jeg bager franskbrød til alle, som overleveres til de andre både via børnebørnenes fiskenet.
Før Oddersundbroen holder vi et rast ved Oddersund Havn Nord. De andre går ind i havnen, vi smider anker udenfor, Niels tager dinghyen ind. På skippermøde her bliver man enige om at fortsætte. Vi hiver ankeret op, går under broen. Jeg hviler mig indtil Niels purrer mig kl. 22.30, lige tidsnok til, at jeg kan klargøre storsejlet før det bliver helt mørkt. Det er helt mørkt en halv time senere, da vi når frem til bøjerækken ved Harboøre, lyset mangler i halvdelen af bøjerne, så det er med at holde skarpt udkik. Omkring midnat er vi i Vesterhavet. Sejlene bliver sat, men der er ikke meget vind, så det meste af tiden må der hjælpes til med ”jerngenuaen”.  Niels og jeg sover på skift i salonen, men kommer ikke ind i den rytme vi ellers kender for natsejlads. Det her drejer sig jo også kun om godt ½ døgn. Da det lysner, har tågen lagt sig tæt omkring os, men vi kan se de ande på AIS-en, og snakker jævnligt på VHF. Vi følges pænt ad. Der er stadig tåget da vi nærmer os Norge, men pludselig letter den, solen skinner da bjergene træder frem ved Lindenæs, og vi har den flotteste indsejling til Norge:

Vi lægger til i Korshavn, hvor vi får en isbåd, og der bliver tanket diesel.

Derfra har vi en flot indenskærs sejlads til Farsund. Vi har en overliggerdag her, og nu slutter Queen of Denmark sig til os.

Den 17.5. Norges Nationaldag, ligger vi på promenadebroen midt i Lindenæs, og ser det fantastisk flotte optog fra første parket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar