tirsdag den 20. juni 2017

Helgeland 9.6. - ?


Helgeland 9.6.-?.6.2.17

Vi har god vind, da vi går fra Rørvik. Efter den, kommer vi ind i Helgeland. Vi går med Code Zero, men på et tidspunkt kommer der stød på 12 ms., så vi må have motoren startet, og foggen op for at bjerge Code Zeroen, så går det videre for foggen. Vi har fået dejligt vejr, og jeg får lidt sol på agterdækket. Det er dejligt klart, så vi kan se de mange øer og skær vi går forbi. Der kommer efterhånden flere sneklædte bjergtoppe.

Vega:

Vi lægger til på Igerøya, Vega. En fin lille havn, med flydebro, vi kan dog kun være på østsiden af den første flydebro, men det er også fint. Vandet her er fantastisk klart. Her er både el og vand, en grillhytte og et fint klubhus med vaskemaskine og tørretumbler, så det benytter vi os af. Der er en lille campingplads, og nogle gæstehytter, her gør de meget ud af turismen. Der er dog 11 km til byen Gladstadt. Vi snakker med en af øboerne, han er vældig snakkesalig, og vi får meget at vide. Vega er en øgruppe, som er på Unescos verdensarvsliste p.g.a. sine edderfugle. De laver reder til edderfuglene,og ”nurser” dem i ynglesæsonen, og man får på den måde fat i en masse edderdun. På Vega gik bestanden kraftigt tilbage pga mink, men man har efterhånden indfanget minkene, og nu er bestanden igen på vej op.

Man har på et tidspunkt udsat rådyr på øen, og her er nu en stor bestand, som jævnligt bliver reduceret af jægere. Derudover kommer der af og til elge svømmende hertil, og de bliver på samme måde holdt nede.

Om natten kommer Sara Sand. Elin og jeg går en fjeldtur. Om aftenen griller vi sammen. Jeg vågner ved 01-tiden, og ser den flotteste nattehimmel man kan tænke sig:

Billede:

Efter 2 overnatninger i dejligt vejr, går både vi og Sara Sand til Hysvær. Det er ren skærgårds sejlads, men der er vi jo ved at være helt trygge ved. Hysvær er øen med flest edderfugle. Der er en meget lille anløbsbro neden for ”Mathuset Gåkka”, som dog er lukket. Vi går en tur på øen, desværre er det en del overskyet, og kun Elin og Niels ser edderfugle.

Vi sejler videre, og heldigvis klarer det op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar